Trustpilot 4.8 av 5 i vurdering

Gratis frakt over 1000 NOK

Enkelt å bytte

15% rabatt på ordinære priser

WELCOME15

Velg riktig padelracket

Hva bør du vurdere når du velger racket?

Det er en rekke faktorer som kan påvirke hvilken racket som passer deg bedre enn en annen. Nedenfor er noen ting du bør huske på.

1. Formen på stativhodet

Sirkulær form:

For de fleste spillere, uansett nivå, er det lettere å spille med en rundracket. En slik form på rackethodet gjør at den såkalte "sweet spot" er plassert i midten av rackethodet. En racket med rundt rackethode kalles ofte kontrollracketen.

Sirkulær form

Diamant form:

En diamantformet racket har sin sweet spot litt høyere opp, noe som gir et ekstra "kick" om du har en god smash. Diamantformen passer derfor best for avanserte spillere.

Diamant form

Dråpeform:

Dråpeform / Pære / Hybrid kalles denne formen på rackethodet, som er en blanding mellom rund form og diamantform. Dråpeformen passer for både middels og avanserte spillere.

Dråpeform

2. Vekt

De fleste racketer for voksne spillere veier ca. 370-380 g og har en rammebredde på 38 mm. Mange spillere spiller med unødvendig tunge eller feilbalanserte racketer.

3. Balanse

Balanse refererer til hvor på rackethodet balansepunktet er plassert. Balansen kan være høy, dvs. nær toppen av rackethodet, medium eller lav. Jo nærmere grepet balansepunktet er, jo lettere vil du oppleve rackethodet. En racket som er topptung vil oppleves som tyngre å svinge. Topptunge racketer regnes ofte som mer offensive, med mer "kraft" kontra kontroll, da de gir større vekt til en smash. Diamantformede racketer er generelt topptunge, mens runde racketer har et lavt tyngdepunkt. Dråpeformede racketer er vanligvis middels balanserte.

4. Materiale

Rammen til padleracketer er nesten alltid laget av karbonfiber for ekstra slitestyrke. Kjernen består av et skumgummilignende materiale; EVA eller skum. De fleste av dagens racketer bruker EVA, fordi EVA har bedre "minneegenskaper" og er mer holdbare.